Eating Pebble - På turné

I början av sommaren hade jag förmånen att följa med Eating Pebble på deras turné genom Tyskland och Holland. Turnén varade cirka 10 dagar och involverade 6 magiska gig. Tunn som plånboken är under gymnasietiden hade kunde jag bara uppleva 2 utav dom. Ett på Lovelite i Berlin och det andra på Tivoli i Utrecht, Holland där de var förband till de duktiga We are Scientists.
Lovelite som låg på någon slags gård ( som det finns många av i Berlin ) genererade inte så mycket folk men det stoppade inte mig och mina medresenärer ifrån att röja mer än någonsin.

Hur som helst. Denna resa kommer skrivas mer om. Ikväll nöjer jag mig med att visa vad Eating Pebble gör på turné när de inte spelar musik eller dricker öl.



- Viktor

Dagens Skivomslag: The Bats - the guilty office


Dagens skivomslag: Rage Against The Machine - Evil Empire


Mando Stories - Amsterdam

Klockan var så tidigt som 4-5 när Gustaf och Björn gick omkring vilse, i Amsterdam och letade efter sitt hotel. Helt ensamma och övergivna från managementfolk och de övriga i bandet hade de fått i uppdrag att ta sig till Amsterdam för att göra intervjuer medan de andra stannade kvar i Tyskland.

Morgondimman smög omkring längs hörnen på Amsterdams gator och i den befann sig två killar som desperat sökte hjälp av de som var vakna 4 på morgonen, "Redlight Girls" och "the dealer boys". Björn och Gustaf blev inspirerade av att prata med dessa människor och jämför dem med hobbyfilosofer som spenderar hela dagarna med att fundera över sina liv.

Väl på hotellet fick Björn en uppenbarelse. Han fick ett samtal på telefon och när han lagt på luren sa han till Gustaf att det var från Gud. "But I really can't tell you what he told me" "But it was a lie".

"Vi kom på att vi måste skriva de låtarna för det är ju där, när affärerna stängt, när barerna stänger, den timmen där, det är där man hittar de intressanta historierna."



- Viktor

Veckans RHCP #2 - Anthony får spö av sin tjej på scen


Dagens Skivomslag: The New Brubeek Quartet


Lily Allen - Mitt bästa misstag

När jag läste att Lily Allen skulle komma till P&L så var, tyvärr, mina första tankar i stil med "Va fan ska hon komma och sno massa budget pengar och ta nåt azum bands plats". Finns ingen ursäkt som kan förlåta mitt beteende. Jag var ung och dum är allt jag kan säga. Nu är jag några månader äldre samt visare och förstår hur jävla bra Miss Allen är.

I was so lost back then
But with a little help from my friends
I found a light in the tunnel at the end

Now you're calling me up on the phone
So you can have a little whine and a moan
And it's only because you're feeling alone

Det är popigt med sköna inslag av allt från jazz till reggae. Det är nyskapande och inget jävla Katty Perry shit! Och väl på plats på P&L insåg jag Lily Allens potential och underbara röst. Underbara låtar som Fuck you, Smile, Not fair, LDN samt Knock 'Em Out för min dag att rulla utan friktion. Nej förlåt Lily Allen. Förlåt
//Alexis

Dagens skivomslag: Seth Sentry - the Waiter Minute EP


Dave Grohl är Gud

Dave Grohl är Gud. Senast någon placerade ordet Gud efter en rockmusiker var det efter Eric Clapton - Cream mm. Jag vågar nu säga att Grohl är värd samma titel. Det finns inget instrument som inte Dave kan bemästra och han sjunger exeptionellt. Från att ha varit den hårdslående trummisen i Nirvana - fadern till 90-talets alternativa/grunga revolution - till att nu leda Foo fighters. Han är aktiv i en mängd andra projekt och har under åren jobbat med i stort sätt alla inom rockvärlden i diverse projekt. Från Jimmy Page till Tenacious D.

Att få se Dave Grohl livs levande i borlänge var en ära. Ett privilegium. Tillsammans med John Paul Jones från Led Zepplin och Josh Homme från Queens of the stone age, visade han och grabbarna var skåpet ska stå under aliaset Them Crooked Vultures. Det finns inga tvivel att Dave kommer leverera mer - både med Foo Fighters och sina övriga projekt.
// Alexis

Dagens skivomslag: Art Brut vs Satan


Broder Daniel

BD fick sitt genombrott i adidas-mjukis-byxans och dem för stora FILA tröjornas decennium. Bandet började ta form redan högstadiet där bandmedlemmarna inte trivdes speciellt bra. De drog sig undan och trotsade skolan, som de tyckte var lite för snobbig, genom att ställa sig för sig själva på skolgården och röka.

Efter lite omställningar bakom instrumenten med bland annat Håkan Hellström på bas och i en viss tid på trummor så hittade de sin form med hjälp av två nya medlemmar. Dessa pojkar skulle vara de som förde BD fram i rampljuset.
BD spelade ganska snabbt in sitt första album Saturday Night Engine och rejvade snabbt ut på turné i lite för högt tempo. Allt festande gick överstyr och de fick smutsiga rykten om sig. Efter ett tag sprack även vänskapsbanden mellan Henrik Berggren och Daniel Gilbert. Dom två som var grundpelarna i bandet.

Efter några år så återbildades BD och blev kändast mest tack vare filmen Fucking Åmål där en viss Lukas Moodysson trots allt trodde på bandet och tog med tre av deras låtar i filmen. När man ser filmen idag så kan man inte riktigt tänka sig några mer lämpade låtar för filmen. De hör ihop helt enkelt.

d

- Viktor

Veckans RHCP


Firar skolstarten med detta klipp.



- Vik

Dagens skivomslag: OK Computer av Radiohead


Vampire Weekend - Löjligt charmigt

Vampire Weekend är ett band på uppgång! Med sina välkomponerade och näst intill barnsliga melodier skapar de fyra grabbarna från New York ljuvlig musik som är inspirerat av "Afro-pop". Det går inte att lyssna och samtidigt sitta still, kroppen måste ut och röra på sig! Texterna är bland annat inspirerade av Vampire Weekend's högskoleperiod (Oxford Comma, Campus). Det var just under sina studier som de träffades och spelade på diverse studentklubbar.

Then I see you, you're walking 'cross the campus
Cruel professor studying romances
.

Allt är lekfullt och samtidigt varierande. Keybordisten har en stor arsenal med effekter vilket skapar en enorm bredd och väl live når energinivån taket.

First the window, then it's through the wall, why would you tape my conversations?
Show your paintings At the United Nations
Lil' Jon, he always tells the truth

Årets bästa liveshow utan tvekan när jag fick förmånen att skåda dem på Peace and Love festivalen. Ack låt dem återvända till vårt kalla sverige med sina badshorts och solglasögen. Ack.

// Alexis

4 O'clock

Yep Yep! När socialdemokraterna ska sprida sin politik tvingar de upp mig klockan fyra på morgonen för att bygga deras scen. Inte gratis.. men ändå!



- Vikt

Johnossi - En ömsesidig vänskap blir ömsesidig musik.


Att ta ut Johnossi's komponenter är mycket enkelt och receptet ser ut så här:

  • En tydlig och nästintill atmosfärisk röst
  • Ett innovativt gitarrspelande med stor variation
  • En slagverkare av världsklass
Kanske inte ser mycket ut på papper. Men Johnossi lyckas ändå förmedla sin underbara musik till oss vanliga dödliga, på ett sätt som inte borde vara möjligt.

John Engelbert och Oskar "Ossi" Bonde var endast 12 respektive 15 år gamla när de träffades för första gången och spelade till en början i varsitt band. År 2004 formade en duo och efter det började framgångarna. Allt som behövdes var 3-4 livespelningar innan de lyckades få sitt första skivkontrakt som ledde till debutalbumet Johnossi. Ett välkomponerat debutalbum där John flitigt använder sig av sin fingerfärdighet med högerhanden och sedan plötsligt experimenterar med tungt distortion. Detta hör man bäst i den mycket populära låten Man Must Dance.

Uppföljaren kom två år senare med albumet All they ever wanted som levererade. Deras popularitet ökade, men detta inte bara pga det nya albumet, utan också pga ryktena om deras otroliga liveframträdanden började florera. Albumet följde samma bana som det föregående, med låtar som Bobby och Party With my Pain, en blandning av lite lugnare låtar och kraftiga muskelpaket.

Inför det senaste albumet Mavericks så hade iallafall jag hoppats på ännu en dimension i albumet, jämfört med tidigare skivor. Men Johnossi fortsätter mer eller mindre på samma spår, vilket kanske är lite tråkigt, men samtidigt så är det svårt för ett tvåmanna band att utforska så mycket mer. Albumet är inspirerat av Johns sömnproblem som han tidigare led utav - Bed on Fire samt Sickness.

Rent livemässigt så säger min kollega Viktor att Johnossi blivit mer mognare med tiden och energin på scen har sjunkigt allteftersom de blir äldre och deras publik större och bredare. Fler lugnare låtar armbågar sig in i deras setlist medan en del kraftpaket tvingas ut. Jag kan nog inte uttala mig och saken eftersom jag bara sett Johnossi live vid ett tillfälle - men inser att Viktor nog har rätt.

Johnossi's musik skulle nog - rent musikmässigt - inte lida speciellt mycket av att en bassist skulle gå med. Men framgångsmässigt skulle det absolut påverka. Johnossi är där de är idag pga att de endast består av två personer, och samtidigt lyckas leverera så pass mycket


// Alexis

Frontstageriot! 5:05 -> 6.05



Backstageriot blev frontstageriot på peace and love 2010! Skinmössa och svarta solglasögon är jag i egen hög person!

Klipp fantastiskt nog hittat av Alexis

-vik

Dagens skivomslag: Peter katz and the curious - More nights

g

- Vik

Doktor Kosmos - Sveriges mest missförstådda band

Första intrycket av Doktor Kosmos kan lätt tolkas som "HAHA vilket skojigt band! Precis som Onkel Konkel!" (Öje Brandelius, frontfiguren i bandet har själv beklagat sig över just den liknelsen). Men det är just vad det är, första intrycket. Efter någon timmes lyssning och analysering av de olika albumen så kan man se hur deras melodiska popsånger är varsamt inbäddade i texter som handlar om social orättvisa, sexism och många olika politiska åsikter.

Själv tycker jag att Doktor Kosmos är ungefär som att lyssna på en saga. Typ som när jag i 4-5 års åldern, tidigt på morgonen satt i soffan i vardagsrummet invirad i mitt täcke och kunde välja och vraka ur en röd plastlåda fylld med kassettband innehållande magiska sagor. Doktor Kosmos diskografi symboliserar flera sådana här röda magiska kassettbandslådor.

Doktor Kosmos är så mycket mer än bara knasiga texter och poppiga melodier. Deras tidiga album anspelar mycket på högstadie- och gymnasieperioden. Ett exempel är låten Böghockeyns dag som nog de flesta kan förstå innebörden utav. Doktorn Knark är en återkommande karaktär genom hela bandets diskografi. Doktor Knark används i alla låtar som handlar om just knark och ofta att han knarkar för att samhället har "tvingat" honom.

Det unga och tidiga Doktor Kosmos hade en vi-skiter-i-allt-och-går-vår-egen-väg attityd. Låtnamnen från första plattan säger allt. Seriöst är Värdelöst, Rymdemannen, Blåvita flingor, osv. Attityden kom att tyna bort lite mer för varje album. Men det mest märkbara skiftet var när de släppte skivan Hallå? tre år efter totalfloppen Ett enkelt svar. De har börjat inse hur missförstådda de faktiskt är. I Doktor kosmos skriver ett öppet brev till sina fans ställer sig Öje på talarpodiet i förtvivlan och mer eller mindre ber sina "Onkel Konkel-fans" att dra åt helvete. Hallå? känns som en pånyttfödelse där de får tillbaka sitt gamla pop-stuk och perfekta texter. Hela plattan handlar egentligen om hur de har skrivit skivan och att de tar strid igen. Till skillnad från Ett enkelt svar där det känns som om hela plattan egentligen mest handlar om Öjes liv så handlar Hallå? om Doktor Kosmos istället, så som det ska vara och alltid borde.

Jag hoppas verkligen att Doktor Kosmos fortsätter sagan i samma anda och kan hålla ihop. Jag tror att Doktor Kosmos bara kommer få det svårare och svårare att nå fram till sina fans om man tittar på hur musikvärlden ser ut idag med all skivbolagsdiktatur.



- Vik

Dagens skivomslag: Hello Monster - As for tonight

d

Living for the Weekend

Att jobba fem dagar i veckan åtta timmar om dagen får nog de flesta  att leva för helgen. Fast jag skiter i det istället och jobbar sju dagar i veckan. Hard-fi som är klenisar hela bunten. Som om dom "jobbar" ändå?



- Vikt

Flea spelar nationalsången på en lakers match.



Flea ger oss en funkigare version av USAs nationalsång

- Viktor

Exo-politics

Exo-politics reflekterar livssituationen ganska bra just nu. Val om cirka en månad och politikerna bränner pengar ( Gotland;) ) på att ragga röster som mest ju nu. Alla politiker är ungeför lika tokiga och alla säger emot varandra. Blockpolitik woho!

Väntar bara ett vettigt parti att rösta på... zzzZzzz

Open the skies over me,
I am waiting patiently,
I'll wait for a sign.


Jag kanske inte är tillräckligt hjärntvättad för att kunna rösta ännu.

As conspiracies unwind,
Will you slam shut,
Or free your mind,
or stay hypnotised.


Finns alla konspirationsteorier på grund av
människors naturligt kritiska tänkande eller någon större anledning?

When the Zetas fill the skies,
Will our leaders tell us why,
Fully loaded satellites,
will conquer nothing but our minds.


Matt väntar också på tecken..

And I've waited patiently,
And I'll wait for the sign.


Jävligt skön låt för den vilsne röstberättiga förstagångsröstaren. Timad basgång plus trummorna framkallar nästan små aggressioner man egentligen vill ta ut på politiken.

d

- Viktor

Matthew Bellamy och hösten [Quickie]

Förmågan att hitta oupptäckta tongångar som kittlar ens nerver och skickar rysningar genom hela kroppen är Matts specialité. Han har bara inte en röst som skulle kunna jämföras med en tanig flicka utan han kan uttrycka sig med härliga skrik i sin musik också.

Sitter och lyssnar på Sunburn i just detta ögonblick och har fastställt att min teori stämmer. Muse är höstmusik. Det är den mjuka mystiken, härliga brutaliteten och fantastiska pianoslingor som speglar de känslor som kommer fram under hösten. En underlig men härlig känsla.

adas

- Vik

Anthony Kiedis

Blackie Dammett eller "Spider" var en verksam man i Kalifornien inom film och television men blev aldrig något riktigt stjärnskott. På sidan om skådespeleriet var han knarklangare som distribuerade mestadels kokain till de flesta av Los Angeles film- och tv stjärnor. Själv så rökte han mest gräs och hängde på klubben The Sunset Strip där han var "The Spider" som han blev kallad i sina knarkkretsar.
Ibland gick Spindeln in i väggen ekonomiskt som han gjort ett flertal gånger tidigare, antagligen för hans ostabila förfrågan och tillgång på knark. Hans nyinflyttade son Anthony Kiedis kom direkt ifrån sin mor i Michigan kan även ha bidragit till fluktuering i Blackies liv. Helt plötsligt fick han ansvar för någon annan än sig själv också.
Blackie Dammetts födelsenamn var John Kiedis men bytte det till Blackie Dammett som en hyllning till hans favorit författare Dashill Dammett.

Tony inledde sitt rockstjärneliv redan som tolvåring när hans pappa bjöd honom på sin första joint. John Kiedis var till och med så snäll att han lånade ut sin egen flickvän till Tony för att ha sex med redan som trettonåring. Sex, drugs & Rock'n'roll. Bara en sak på listan som återstod. Men det skulle få vänta några år för Anthony skulle gå ut Fairfax High School med topbetyg och påbörja ett liv på universitet som han hoppade av efter ett år på grund av bristande intresse först. Här började drogerna ta över mer och mer för Tony, förmodligen var det därför som intresset för universitetsutbildning rann ut i sanden.

Under tiden på Fairfax High träffa Anthony en Michael Balzary. De blev snabbt vänner av en någorlunda lik uppväxt med misär i hemmet. Tillsammans testade de nya droger, stal mat, cyklar och utförde mindre småbrott. Ett av deras favoritnöjen var att klättra upp i lägenheter och hoppa ner i deras gårdspool. En dag blev hoppet lite för långt för Tony och det slutade med att han hamnade på sjukhus med en bruten rygg. Den brutna ryggen är bara en utav många svårare kroppsskador som Anthony kom att utsättas för under sitt liv.

Michael Balzary var något blygare än Anthony och hängde mest med på vad han hittade på. Michael hittade förstås på egna hyss också men det var alltid Anthony som var ledargestalten. Michael och hans far hade en ganska nyttig och nära relation. De spelade ofta gitarr och bas tillsammans varifrån Michael "Flea" Balzary fått sin unika talang och förmåga att spela bas som ingen annan kan. Flea började ganska tidigt att spela med lokala band. Det var inte förens Flea och Tony bodde tillsammans i de sena tonåren som de började skriva musik tillsammans. De startade ett band och letade bandmedlemmar medans de skrev låtar hela dagarna mixat med fest och droger hela nätterna. Till slut hade de ett band som efter en lång väg av byten av medlemmar utvecklades till Red Hot Chili Peppers - Ett av 80-90 talets största rockband i världen.

das

RSS 2.0