Kyligt Coldplay

Coldplay, vissa kallar dem ett musikfenomen utan dess like.. Andra skriker MAINSTREAM och därmed basta!! Jag tänkte ta mig lite tid att prata lite om vad dessa 4 fina, oskuldsfulla engelska pojkar har lyckats åstakomma..



g


De slog igenom med Parachutes som egentligen kan sammanfattas med några enkla ord.. En dröse halv-kassa låtar + 3 mästerverk. "Yellow", "Shiver" och "Trouble", vilket blev Coldplay's recept på framgång.. Lyssna på råååm!!


Sen kom "A Rush of Blood to the head" 3 år senare vilket var en mer än acceptabel fortsättning på deras karriär.. Här finner vi "Clocks", iTunes nr1 mest nerladdade låt.. en ganska respektgivande utmärkelse.. "The Scientist" kan vi också lokalisera här, en personlig favorit! Jämför man med Parachutes så har vi faktiskt lite glada låtar som "Green Eyes" en fin liten akustisk låt.. Andra fina låtar är "In my Place" och "Politik". Men låt bli "Warning Sign" och "A Whisper".. Chris Martin hade nog en rejäl svacka när han skrev dem må jag säga!!

Med mycket press och förväntningar så leverera dem "X&Y" och vilken succé!!! låtar som "Speed of Sound", "Talk", "Swallowed In The Sea" och "Fix You".. De ska tamejfan spelas på min begravning, fina trudilutter!!
Skivan rakt igenom är väldigt vänlig och innehåller inga svaga kedjelänkar utan den kan man plöja igenom gång på gång!

Sen har vi dödsdomen...:

Några saker vi ska ha klara för oss, vilket är följande; "Viva la Vida and Death or Death and all his Friends" är deras sämsta album.. Den har sina två smultronställen; "Violett Hill" samt "Lovers in Japan" men That's it!!! Resten är en alltför kreativ smörja som exempelvis "42" och "Yes". And to make insult to injury så slängde man in "Viva la Vida" som allt som allt är ett kommersiellt litet fiasko i sig självt.. Radion spelade sönder den och Joe Satriani såg sin chans att äntligen få lite status.. Nej nu fick Coldplay för mycket självförtroende och de begav sig på alldeles för djupt vatten..

EP'n som följde var inte lika hänsynslös mot oss, och gav oss "Glass of Water" och "Life in Technicolor II" att gunga huvudet till.

Jag är ett stort Coldplay fan, vilket nog beror på att jag började lyssna på dem ganska tidigt.. Jag tror att uttrycket "man kan inte lära en gammal hund att sitta" tillgriper Coldplay aswell...

// A to-the Lexis

Takida - The Darker Instict +



Yes.. har precis suttit och tvångslyssnat igenom The Dark Instinct och om någon skulle fråga vilken låt som var bäst skulle jag säga The Darker Instinct i tron om att jag bara lyssnat på en låt.

Det första jag möts av är Get Me Started och när den drar igång känner man direkt igen den tjocka ljudmattan av "tuffa" gitarrer och mesiga riff, broderad med Nickbackelskräp. Helt enkelt en sketen gammal köksmatta.

Att Takida går rakt in i mainstream är förståeligt då det är lättlyssnat,aningen ointressant och okomplicerat. Man kan helt enkelt slappna av i vetskap om att samma riff kommer komma om och om igen oberoende på vilken låt man lyssnar på. Samtidigt som Takida är tuffa hårdingkillar känns det som om de försöker vara lite schlager med deras Things that We Owe som framstår att vara ett misslyckat försök att efterlikna Curly Sue. Pinsamt att de gör vad som helst för att nå den breda publiken, genom att göra en rip-off av sina egna låtar. FAIL.

I mina ögon och öron skulle Takida lika gärna kunna stå på Huddinges lokala demobandscen för det finns fan så mycket bättre band där med betydligt bättre fantasi utan någon jävla wannabe amerikansk rip-off som Nickelback (som är even worse för övrigt) att vilja efterlikna Nickelback är iofs lite kul.

Sen kan man ju fråga sig hur mycket autotune sångaren har normalt? Verkar inte som tv4 hade dom resurserna oturligt nog.

Takida fail

Kolla efter 3:12 och lägg märke till hur han failar på de höga tonerna och vänder bort huvudet.

Här har vi Sverige hårdingar:

d

/Viktorg

Welle:erdball

Welle: Erdball är en tysk synthpop/bitpopgrupp som grundades 1990.

Karakteristiskt för Welle: Erdball är skivor där radioinslag är del av lyssningsupplevelsen. Bland annat finns mer eller mindre fiktiva intervjuspår, väderrapporter etcetera. Vidare så finns det ett inlagt "radiobrus" i början av flera låtar och emellan spåren. Namnet är hämtat från en tysk radioteaterpjäs från 1920-talet och betyder "Jordens Radiostation", eller ordagrant "Våg:Jordglob". Bandets logo är en vriden Trabant-logotyp. Ett tema i många av bandets låtar är en kritik mot modern teknologi som Nintendos spelkonsol, medan bandet gjort hyllningssånger till äldre teknologi som Commodore-hemdatorn, Volkswagens "bubbla" och filmformatet Super 8.

 

Bästa Låt : Monoton & Minimal

 

Lyssna här: Welle: Erdball – Monoton & Minimald

/Viktorg


Kent

Tänkt på att kent är ganska bra?

Ogillar deras image men dom kan fan göra bra musik!

Kent – Kungen är död

ds


^--- Gamla låt från Hagnesta Hill

Deras nya platt är rätt vass också men har inte hunnit reflektera så mycket över den ännu. Kommer!

RSS 2.0