Nirvana - Lake of Fire [Unplugged] (Episkt)

Hittade den här hos Sofia ( http://novasophia.blogg.se/ ).
Var tvungen att sno den för att Curts intensiva sång hörs så jävla tydligt här. Det finns fler låtar på youtube från samma spelning som det bara är att flyga igenom.


- Viktor

Idol???




Som musikbloggare är det ju närmast ett måste at hata Idol. Satt och zappade förbi Idol en dag och så såg jag detta. Jag stod bara och gapade - att han får en en sådan rythm i sitt gitarrspelande är sjukt. Och rösten kan man ju inte direkt klaga på. Helt sjuuukt!

The Wombats @ Debaser medis sthlm 6 feb 2011

Killarna i The Wombats jobbar på ett nytt album och det kommer förmodligen framföras på debaser medis i Stockholm!

Det finns en ny låt att smyglyssna på här : http://www.thewombats.co.uk/about.htm Tokyo från (Vampires & Wolves)

Det första som slår mig med Tokyo är att det låter extremt snyggt producerat. Det ligger ett flertal effekter på rösten som jag är osäker på om de verkligen hör hemma hos The Wombats? I övrigt så är det en mycket bra låt med skönt drag och en "medhänglig" refräng. Kan nog lätt bli en radiohit.



- Viktor

Dagens Skivomslag: Osaka Popstar – Rock’em O-Sock’em Live! - [hmm?]


OK GO släpper ännu en succévideo - White Knuckles ( Se även alla deras videos i detta inlägg )

Bandet som för några år sedan släppte en video där de dansade på springbandsmaskiner och fick snabbt över flera miljoner tittare på youtube har efter detta släppt 4 minst lika fenomenala videos. Min personliga favorit är This Too Shall Pass där de bygger ett enormt domino spel av i princip VAD SOM HELST.

(Ber om ursäkt för att videona sticker utanför kanten -.- )

Senaste videon

Stopmotion Video

Första Succévideon

"Domino" video. Min personliga favorit!


- Viktor

SD vill ha förbud mot Jazz

Artikeln säger allt. Dom är knäppa på riktigt =>

http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=sd_vill_ha_forbud_mot_jazz.html&ref=nf

OBS! Mkt pålitlig källa....


-Viktor

Mycket som händer - Framgång

Mycket händer för backstageriot i höst. Vad som väntas komma är en smula hemligt men jag kan ändå avslöja att det är en expansion med ett samarbete av något slag.

Vill även passa på att fira det - förlorade - valet med lite vass politisk pop!

Doktor Kosmos - Haschtome ( Ett Enkelt Svar - 2010 )

Doktor Kosmos – Haschtomte




- Viktor

Dagens skivomslag: Regina Spektor - Far


Veckans RHCP #4 - Out in LA '90


Weezer

Weezer är ett sådant band där de flesta av oss  känner igen deras mest kända låtar - men själva bandet i sig självt är ganska okänt. Jag kan då snabbt påminna er att Weezer bl.a. producerat My name is Jonas, Beverly Hills (that's where I want to staaaaaaay...) Island In The Sun samt Say It Ain't So för att nämna några.

Weezer blandar genuint alternativ rock med högljud pop och blir ständigt beskrivna som "nördiga". Jag skulle nog faktiskt också ge dem en nörd stämpel. Varför? Kan inte sätta ordet på det, men något i texterna och deras skivomslag av debutalbumet Weezer, även kallat The Blue Album.

Flip on the Tele, Wrestle with Jimmy.
Somethin' is bubblin' behind my back.
The bottle is ready to go.


I can't confront you, I never could do...
That which might hurt you.
Try and be cool, when I say:
This way is-a-waterslide-away-from-me-to-chase-her-fuller-everyday! Hey!
So be cool.


Nördigt kan vara lite coolt ibland...


Dagens skivomslag: Mimo – Hello Let’s Be Friends


The Strokes - Nytt album bör släppas snart [ IN THE STUDIO VIDEO ]

Indie-legendarerna The Strokes jobbar på ett nytt fjärde album! De började spela in det februari i år.

Bara för jag är så jävla snäll har jag letat rätt på ett studioklipp!



- Viktor

Dagens skivomslag: Weezer - Hurley


Musik

Klockan är 20:21, ska strax ut på öldrickning vars syfte är att säga hejdå till några vänner som åker till Berlin för att bo där på obestämd tid, och det här är vad som genomsyrar skallen just nu:

Folk använder musik på olika sätt. Vissa för att passa in, andra för att de tycker om stilen som artisten utstrålar. Den tredje sorten lyssnar på musik för att det på något sätt representerar energin som flödar genom kroppen. Det är musiken som är gnistan till varje dag. Av musiken kan den tredje sortens personer få medlidande, stöd av alla slag och en glädje som inte hittas någon annanstans. Jag säger inte att det enbart finns tre sorters människor som lyssnar på musik men att alla har olika anledningar.

Musik är något universellt som inte kan bedömas som bra eller dåligt på något sätt. Alla stiler är olika och har alla ett värde på sitt eget sätt. Från Hip Hop till Indie-Pop, det finns alltid något att hämta.

Over and out

- Viktor


Dagens Skivomslag: Black Light Burns – Cruel Melody


Fredrik Strage levererar sanningen om Robyn



http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/strages-kronika-gud-gillar-uppenbarligen-teddybears.3030


- Viktor

Dagens skivomslag: Johnny Cash - The Legend Of Johnny Cash


Veckans RHCP #3 - Flea ballar ur @ Woodstock '99


Dagens Skivomslag : Fleet Foxes


Hoffmaestro - Ett jävla skämt?

Hoffmaestro är senaste mainstream-tugget som alla ska tycka om. Självklart lyckas det eftersom musiken är - Ska - inspirerat och man behöver inte anstränga sig speciellt mycket för att digga med eller svänga på höfterna.  "Skank-a-tronisk Punkadelica" är vad de själva kallar sin musik för. Hoffmaestro blev kända från en film - Stockholm Boogie - som de själva stod för manus, regi och självklart soundtracket.

När jag skulle få se Hoffmaestro live första gången på peace and love i somras hade jag stora förväntningar. Alla hade sagt att det skulle vara bland de bästa liveframträdanden på festivalen och jag hade ju hört några låtar som var helt okej. Men när frontmannen kommer inskuttandes likt en brunstig orangutang iförd trasiga jeans, JEANS-JACKA!? och en bandana försvann alla förväntningar direkt. "Okej, musiken kan fortfarande vara bra" tänkte jag. Men musiken var ungefär likadan som mitt intryck utav frontfiguren, dock lite tråkigare. För att vara någorlunda rättvis så är - Ska - en svår genre att få variation i.

Hoffmaestro kommer vara ute om ett eller två år när de inte kan släppa fler album för att det bara kommer låta likadant hela tiden. De hade tur som blev kända.



- Viktor

Dagens Skivomslag: King Crimson - In The Court Of The Crimson King


Dagens skivomslag: Phrazes for the Young - Julian Casablancas


Julian Casablancas - På gott och ont

Det lär nog dröja innan The Strokes packar sina väskor och beger sig på turné. Först ut var gitarristen Albert Hammond Jr med att pröva lyckan som solo artist - fick se honom som förband till Coldplay år 2008 (inget att direkt hänga i julgranen). Och nu för knappt ett år sen valde sångaren Julian Casablancas att sluta sitta hemma och rulla tummarna och släppa en soloskiva - Phrazes For The Young

Phazers for the young är matad med mycket synt och effekter, som blandas med "typisk" The Strokes-rock. Det mesta känns väldigt avslappnat och Julians stavelser bara sjunker in mjukt och smidigt. Out of the blue blir lätt en favorit, tillsammans med 4 Chords of the Apocalypse. Låten Glass däremot känns forcerad och saknar glöd helt enkelt.

Att Julian Casablancas släppt ett soloalbum är både på gott och ont. På min ena axel viskar den vitklädda ängeln att nog är det ett hyfsat album han trollat fram - men samidigt viskar hans motståndare på motstående deltamuskulatur att nog skulle det vara jäääävligt kul om Julian och Albert Hammond Jr. kunde sluta tramsa och åka ut i världen igen.
// Alexis




Dagens Skivomslag: The Beatles - Sgt Peppers Lonely Hearts Club


Mando Stories - Golvraset

Uttorka, trötta ben och svag yrsel. Dessa tre är klassiska symptom på att man är på konsert. Uttorkan ifrån den trehundra-gradiga värmen som skapats av tusentals människor som står och kramas och andas på en egentligen alldeles för liten yta. Trötta ben för att du stått och köat i flera timmar och inte får röra på dig på mer än en 10 meters yta för att inte mista din plats i kön. Yrsel mest för att du är uttorkad.

Magiskt nog försvinner alla symptomen på en nanosekund direkt efter första ljudet från bandet och du har åter en energi som skulle kunna räcka i en evighet.
Den 28 januari 2007 på arenan "Black Box" i Umeå blev energin alldeles för stark. Lokalen klarade av femton minuter Mando Diao. Sen blev tryckt för högt. 60 Ungdomar föll 2 meter ner under golvet. Samtliga skadade sig. 31 personer till sjukhus. Tragiskt kan man tycka men jag kan inte låta bli att tänka: "Fyfan vad ballt".

Björn tar ändå ett ödmjukt ställningstagande till incidenten med att säga: "Det var det absolut värsta som kunde hända, att våra fans skulle komma till skada. Alla våra tankar går till dem."
Innerst inne tyckte även Björn att det var jävligt häftigt.



- Viktor

Dagens Skivomslag: Franz Ferdinand - Franz Ferdinand


Dagens skivomslag: White Bloodcells - The White Stripes


Arcade Fire - The suburbs

"Arcade Fire spelar musik från hjärtat och har en variation som heter duga"

The Suburbs
är kanadensarnas senaste och tredje skiva efter Funeral och Neon Bible. Dessa unga spralliga killar har mognat med sin senaste skiva som istället för att från ett barns synvinkel beskriver hur det är att växa upp, sjunger mer om hur det är att vara vuxen och att HA ett barn."I wanna hold her hand/And show her some beauty/Before this damage is done."

Month of May är namnet på B-sidan på singeln The Suburubs/Month of May och den skiljer sig mot övriga skivan. Distad bas som svänger rejält är totala motsatsen mot The Suburbs som är lite mer som en saga.

Arcade Fire spelar musik från hjärtat och har en variation som heter duga. Stor variation och nya instrument i nästan varje låt gör det till en fröjd att lyssna igenom deras album. Ett genomsyrande tema i hela diskografin är en falsett röst följt av klinkande gitarren som efter några rader växer sig till bland de mäktigaste ljudfesterna jag har hört och stimulerar alla sinnen. Att sångaren Win Butler ger ifrån sig perfekta "Björn Dixgård-skrik" i slutet av vissa låtar skapar en vilja att höra mer, mer och mer.

Rekommenderade låtar:

The Suburubs-plattan

The Suburbs
Suburban War

Deep Blue

Funeral

Neighborhood #2 (Laika)
Neighborhood #3 (Power Out)
Haiti

Neon Bible

My Body Is A Cage

g
- Viktor

Whatever People Say I Am, That's What I'm Not

Arctic Monkeys debutalbum från 2006 är bara helt makalöst. Jag kan lyssna på det om och om igen utan hejd! Jag vågar påstå att det är bland de bästa Indierock album som någonsin gjort - må hända att det är det bästa. Det är fulländat på alla sätt och vis och samtidigt som det svänger och benen kliar, finns enorm kreativitet och potential inbakad.

And you can swap jumpers and make another move
Instilled in your brain you've got something to prove

To all the smirking faces and the boys in black
Why can't they be pleasant?
Why can't they have a laugh?


De stora hitsen är When the sun goes down och I bet that you look good at the dancefloor - som bara röjer galet om man säger i folkmun. Titlarna och låttexterna är humoristiska och formuleras fyndigt av sångaren Alex Turner som har en lite hes och helt underbar röst. Skulle vilja ge en eloge till Arctic Monkeys basist - som utnyttjar hela potentialen i sitt instrument till max och på ett kreativt sätt slingrar sig igenom deras låtar! // Alexis




Topplistan @ spotify

Listan är en blandning på alla mina favoriter, 60-tal till det allra senaste. Inte så lång ännu men uppdaterar varje dag!

Topplistan



- Viktor

Dagens Skivomslag: Editors - An end has a start


RSS 2.0