Från bunkerbäbisar till Räserrock, MENTAL MASSAGE!

När jag första gången såg Mental Massage i Huset i parken så var det inte så bra. Helt enkelt.
Musikstilen var inte riktigt rätt för mig och ett ung nervöst band gjorde det inte bättre.

g

Mental Massage genomgick en del förändringar. De bytte ut trummis, basist och sångare. Så det var i princip att börja om från scratch. De repade järnet i betongen, kämpade, slet och började gigga lite på Huset's scen.
Repade lite till, och lite till.

Tillslut fick jag höra dom ikväll flera år sedan jag hörde pojkarna i parken.


Bandet bestod idag av

Victor Bååth: Trummor
Victor Rajala: Rytm Gitarr
Filip Häger: Lead Gitarr
Emma Ahlkvist: Sång
Linus Mattson: Bas

Emma Ahlkvist som är bandets senaste tillskott passar verkligen bandet perfekt och har en sångröst som sätter sig direkt i hjärnloben och matcher grymt med bandets lite 80-tals rockiga stil. Där inte Emma sjunger fyller Filip Häger ut mid sina blixtrande solon eller perfekt tajmade bends. Märks att Häger (som kallas) legat i hårdträning för att inte tala om Victor Bååth som inte alls suttit bakom trummorna länge. Mäkta imponerande. Och när man toppar det hela med Rajalas scenglädje och publikkontakt så blir det en oförglömlig show som jag tror fick de flesta att tappa hakan.

MM kör på det klassiska trummisen-går-in-först-och-fixxar-tempot introt och det funkar bra. Publiken går igång direkt och därefter flyter det bara på.
Det jag gillade mest var hur de har börjat variera låtarna mer med vassare stick och solon. Man kunde känna förut hur de hade gnistan att få fram dem men det kom aldrig riktigt ut. Men idag var det rysningar på hög nivå i nästan vartenda stick och när Häger visade vad ett par fingrar kan göra så måste det varit någon som hällt en hink med rysningsmedel över mig.
( Jag tvivlar inte på att det finns rysningsmedel efter idag )

Om Emma fick fram det sista krutet ur strupen och verkligen krämade på med ett känsloskrik, bandet skaffar sig mer scenvana samt får in lite mer variation i det hela så är de banne mig nästan fulländade.

"Det var Mental Massage bokstavligen talat"



g



Viktår

We want you + idétorka




Som ni kanske märkt har dit kommit in 0 inlägg på senaste tiden och det är för det är vinter och kallt och mörkt och svårt att hitta inspiration. Inte gått på spelning på 100 år heller känns det som. Anyways skit i det.. Kommer igång snart.

I allafall så tänkte jag annonsera efter fler skribenter till bloggen! Ju fler desto bättre och musiksmak har ingen betydelse. Du kan skriva om vad fan du vill :)

Uncle Sam hälsar.




gVikt0rg

RSS 2.0