Arcade Fire - The suburbs

"Arcade Fire spelar musik från hjärtat och har en variation som heter duga"

The Suburbs
är kanadensarnas senaste och tredje skiva efter Funeral och Neon Bible. Dessa unga spralliga killar har mognat med sin senaste skiva som istället för att från ett barns synvinkel beskriver hur det är att växa upp, sjunger mer om hur det är att vara vuxen och att HA ett barn."I wanna hold her hand/And show her some beauty/Before this damage is done."

Month of May är namnet på B-sidan på singeln The Suburubs/Month of May och den skiljer sig mot övriga skivan. Distad bas som svänger rejält är totala motsatsen mot The Suburbs som är lite mer som en saga.

Arcade Fire spelar musik från hjärtat och har en variation som heter duga. Stor variation och nya instrument i nästan varje låt gör det till en fröjd att lyssna igenom deras album. Ett genomsyrande tema i hela diskografin är en falsett röst följt av klinkande gitarren som efter några rader växer sig till bland de mäktigaste ljudfesterna jag har hört och stimulerar alla sinnen. Att sångaren Win Butler ger ifrån sig perfekta "Björn Dixgård-skrik" i slutet av vissa låtar skapar en vilja att höra mer, mer och mer.

Rekommenderade låtar:

The Suburubs-plattan

The Suburbs
Suburban War

Deep Blue

Funeral

Neighborhood #2 (Laika)
Neighborhood #3 (Power Out)
Haiti

Neon Bible

My Body Is A Cage

g
- Viktor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0