Broder Daniel

BD fick sitt genombrott i adidas-mjukis-byxans och dem för stora FILA tröjornas decennium. Bandet började ta form redan högstadiet där bandmedlemmarna inte trivdes speciellt bra. De drog sig undan och trotsade skolan, som de tyckte var lite för snobbig, genom att ställa sig för sig själva på skolgården och röka.

Efter lite omställningar bakom instrumenten med bland annat Håkan Hellström på bas och i en viss tid på trummor så hittade de sin form med hjälp av två nya medlemmar. Dessa pojkar skulle vara de som förde BD fram i rampljuset.
BD spelade ganska snabbt in sitt första album Saturday Night Engine och rejvade snabbt ut på turné i lite för högt tempo. Allt festande gick överstyr och de fick smutsiga rykten om sig. Efter ett tag sprack även vänskapsbanden mellan Henrik Berggren och Daniel Gilbert. Dom två som var grundpelarna i bandet.

Efter några år så återbildades BD och blev kändast mest tack vare filmen Fucking Åmål där en viss Lukas Moodysson trots allt trodde på bandet och tog med tre av deras låtar i filmen. När man ser filmen idag så kan man inte riktigt tänka sig några mer lämpade låtar för filmen. De hör ihop helt enkelt.

d

- Viktor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0