Anthony Kiedis

Blackie Dammett eller "Spider" var en verksam man i Kalifornien inom film och television men blev aldrig något riktigt stjärnskott. På sidan om skådespeleriet var han knarklangare som distribuerade mestadels kokain till de flesta av Los Angeles film- och tv stjärnor. Själv så rökte han mest gräs och hängde på klubben The Sunset Strip där han var "The Spider" som han blev kallad i sina knarkkretsar.
Ibland gick Spindeln in i väggen ekonomiskt som han gjort ett flertal gånger tidigare, antagligen för hans ostabila förfrågan och tillgång på knark. Hans nyinflyttade son Anthony Kiedis kom direkt ifrån sin mor i Michigan kan även ha bidragit till fluktuering i Blackies liv. Helt plötsligt fick han ansvar för någon annan än sig själv också.
Blackie Dammetts födelsenamn var John Kiedis men bytte det till Blackie Dammett som en hyllning till hans favorit författare Dashill Dammett.

Tony inledde sitt rockstjärneliv redan som tolvåring när hans pappa bjöd honom på sin första joint. John Kiedis var till och med så snäll att han lånade ut sin egen flickvän till Tony för att ha sex med redan som trettonåring. Sex, drugs & Rock'n'roll. Bara en sak på listan som återstod. Men det skulle få vänta några år för Anthony skulle gå ut Fairfax High School med topbetyg och påbörja ett liv på universitet som han hoppade av efter ett år på grund av bristande intresse först. Här började drogerna ta över mer och mer för Tony, förmodligen var det därför som intresset för universitetsutbildning rann ut i sanden.

Under tiden på Fairfax High träffa Anthony en Michael Balzary. De blev snabbt vänner av en någorlunda lik uppväxt med misär i hemmet. Tillsammans testade de nya droger, stal mat, cyklar och utförde mindre småbrott. Ett av deras favoritnöjen var att klättra upp i lägenheter och hoppa ner i deras gårdspool. En dag blev hoppet lite för långt för Tony och det slutade med att han hamnade på sjukhus med en bruten rygg. Den brutna ryggen är bara en utav många svårare kroppsskador som Anthony kom att utsättas för under sitt liv.

Michael Balzary var något blygare än Anthony och hängde mest med på vad han hittade på. Michael hittade förstås på egna hyss också men det var alltid Anthony som var ledargestalten. Michael och hans far hade en ganska nyttig och nära relation. De spelade ofta gitarr och bas tillsammans varifrån Michael "Flea" Balzary fått sin unika talang och förmåga att spela bas som ingen annan kan. Flea började ganska tidigt att spela med lokala band. Det var inte förens Flea och Tony bodde tillsammans i de sena tonåren som de började skriva musik tillsammans. De startade ett band och letade bandmedlemmar medans de skrev låtar hela dagarna mixat med fest och droger hela nätterna. Till slut hade de ett band som efter en lång väg av byten av medlemmar utvecklades till Red Hot Chili Peppers - Ett av 80-90 talets största rockband i världen.

das

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0